EN
הקמת חברה

הקמת עסק חדש כרוכה במאמץ רב ויש לעשותה עם תכנון נכון ובשלבים עוקבים. יש צורך להחליט בתחילת הדרך על סוג הישות אותה רוצים להקים וניתן לבחור בין עוסק מורשה, עוסק פטור או חברה בע”מ. ההחלטה נעשית על פי פרמטרים שונים וביניהם: המחזורים העסקיים הצפויים, צרכי המקימים וכדומה. הקמת חברה מחייבת, כמו עסקים אחרים, רישום ברשויות השונות ובכלל זה: מס הכנסה, מע”מ וביטוח לאומי. למעשה חברה בע”מ הינה ישות משפטית נפרדת המוחזקת על ידי בעלי מניות. אדם אחד יכול להיות בעל מניות בלעדי  והוא זה הקובע את צורת ההתנהלות בחברה. הוא יכול להכניס שותפים ולהקצות להם מניות, יכול למכור ולסחור בהן וכדומה. לפני הקמת חברה מומלץ לקבל ייעוץ ממומחים לנושא, ובין היתר, מרואי חשבון, עורכי דין ויועצים עסקיים אחרים. פתיחת עסק עצמאי זהו תהליך לא פשוט לפעמים שמומלץ לעבור ביחד עם עורך דין לעסקים.

יש צורך לרשום את החברה ברשם החברות. בעת ההקמה יש לייסד תקנון חברה אשר כולל את הנושאים הבאים: שם החברה, מטרותיה, פרטים בדבר הון המניות, מידע בדבר הגבלת האחריות של בעלי המניות, וכן, מידע אחר כגון זכויות וחובות של בעלי המניות, אופי ניהול החברה וכדומה. הקמת חברה בעירבון מוגבל טומנת בחובה יתרונות רבים שאחד המובהקים בהם הוא  אחריות מוגבלת לבעלי  המניות. במקרה והיא מתמוטטת אזי הנושים לא יכולים לקבל את חובותיהם מבעל המניות. היא תשלם לנושים רק את הסכומים המצויים ברשותה או את ערך נכסיה. עובדה זאת מעודדת יזמים רבים  להקים חברה בעירבון מוגבל ולא ישות אחרת דוגמת עוסק מורשה שבה הם אחראים לכל הסיכונים הכספיים שעלולים להיווצר. מומלץ לכל מקים חברה להקים אותה בתחום עסקי אותו הוא מכיר. יש הוצאות רבות בגין הקמה והניהול וכדאי להיכנס לתחום מוכר כדי להצליח ולמנוע נזקים כספיים ואחרים.

 

 

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש