EN
הסכם פשרה

עסקים מקיימים מיזמים עסקיים עם עסקים אחרים, מוכרים שירותים ומוצרים ללקוחות פרטיים ואחרים, מקבלים על עצמם התחייבויות חוזיות על פי הסכמים ומכרזים וכיוצא בזה. במרבית המקרים, שני הצדדים מרוצים מהקשרים העסקיים, מהשירותים הניתנים ומקיום ההתחייבויות ההדדיות, אולם במקרים אחרים, מתגלעים סכסוכים מהותיים. חלקם הינם מורכבים ומתקיימים לאורך זמן כאשר כל צד מתבצר בעמדתו. פתרונות לסכסוכים אלו יכולים להתקיים במספר דרכים. אחד מהם באמצעות הסכמות בעל פה, אחרות על ידי עריכת הסכם פשרה בין שני הצדדים. והדרך האחרונה והמורכבת ביותר היא על ידי הגעה לבית משפט או לבוררות וקבלת הכרעה שם.

פשרה, מטרתה הבאת הסכסוך הקיים אל סופו. במרבית המקרים כל צד מוותר על חלק מטענותיו כנגד הצד שכנגד ובעצם חתימתו על ההסכם הוא קובע כי לא יוכל לטעון כלפיו את אותן הטענות שנית. הסכם פשרה ניתן להיעשות בכל אחד מהשלבים כולל במהלך דיונים בבית משפט. למעשה, מדובר על הסכם משפטי שניתן לדון עליו כאשר הוא מופר על ידי מי מהצדדים. משום כך, מומלץ להיעזר ביועץ משפטי המתמחה בתחום. משפטן הבקיא בהסכמים מסחריים הינו מומחה להסכמי פשרה מהסוג הזה.

היתרונות לכל צד ברורים. הצדדים חוסכים זמן התדיינות, מתחים נפשיים ואף כסף רב. במקרים רבים, ההסכמות שתושגנה תהיינה דומות או קרובות לפסקי דין הניתנים על ידי שופט. בית המשפט עצמו ימליץ בסכסוכים שונים להגיע להליך בוררות עסקית שנחשב לקצר יותר וניתן לסיימו על פני מספר פגישות. לעומתו, התהליך בבית משפט נמתח ומתארך, לרוב, זמן רב יותר. הסכם פשרה הנערך היטב תוך מתן תשומת לב לכל הפרטים הנידונים – קשה לביטול. בתי משפט נוטים לבטלו רק כאשר יש טעויות חריגות בו. זוהי סיבה נוספת לכדאיות של מעורבות עורך דין מקצועי בעריכתו.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש