EN
כמה מרוויח זכיין

זכיינות הינה צורת התקשרות עסקית מקובלת בענפים שונים. היא מתאימה מאוד לאנשי עסקים בתחילת דרכם בגלל שהם נתמכים על ידי הרשת נותנת הזיכיון. אבל גם אנשי עסקים וותיקים מעדיפים, פעמים רבות, להתנהל בדרך זאת. היתרון האדיר הוא שכל זכיין מקבל אפשרות למכור מוצר או שירות ממותג של רשת ידועה. כך שקיים כבר בתחילת הדרך קהל לקוח מושבע. הביטחון הכלכלי שהמצב הזה נותן שווה כספים רבים ומוריד גם לחצים ומתחים נפשיים. תמורת היתרון הנ”ל ואחרים נוספים מוכנים יזמים לשלם סכום ראשוני ולהתחייב בהסכם המוכתב מהרשת הרוצה לשמור על זכויותיה.

נשאלת השאלה החשובה כמה מרוויח זכיין? ובנוסף, מה  בעצם יוצא לו בפועל מהעסקה הזאת ומה זה זיכיון? אז הרווחים עשויים להיות גבוהים לו ולרשת ובתנאי שהסניף מנוהל היטב ובצורה מקצועית. הרשת נותנת גיבוי ותמיכה, ליווי מהדקה הראשונה כאשר היא עורכת השתלמויות באחד מסניפי הדגל שלה, משקיעה בפרסום ובמבצעים ועוד. הזכיין עצמו חייב להיות בעל ידע וניסיון מהתחום, להיות מעורב, להשקיע רבות, להיות בעל כישורים עסקיים, יכולת עמידה בלחצים ועוד. השילוב הנ”ל שבין שני השותפים לדרך ירוויח כסף רב, ובנוסף, יעלה את ערך הסניף ומחיר הזיכיון.

הרווח הינו, איפה,  לטווח המיידי אבל גם עקיף  ולעתיד וישתקף כאשר הזיכיון יימכר הלאה בנסיבות שונות. הצלחה בסניף אחד עשויה להוביל להתקשרות בסניף נוסף מה שיגדיל את הרווחים. כל זכיין משלם לרשת מדי חודש תמלוגים הנקבעים באחוזים או על פי פרמטרים אחרים מהמכירות, וכן, תשלום קבוע עבור פרסום ותמיכה. הרווחים נמדדים לאחר הוצאות אלו, והאחרות השוטפות. מומלץ להיעזר בעורך דין זכיינות בעל מוניטין בתחום. הוא יכול לייעץ, ללוות במשא ומתן, להיות מעורב בהסכם ולשפר סעיפים שונים בו לטובת לקוחו. אלו עשויים להתבטא בסכומי כסף ניכרים.

אודות הכותב

עו"ד אודי דנהירש

ראש משרד "דנהירש ושות' ובעל התמחות ייחודית בתחום הזכיינות.

עו"ד אודי דנהירש סיים את לימודיו בשנת 1997, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, מכהן כנשיא האיגוד הישראלי למסחר אלקטרוני (ע.ר) והנו בעל ניסיון רב בתחום הקמעונאות והזכיינות בארץ ובחול, הן בצד המשפטי והן בצד היזמי.

קראו עוד אודות עו"ד אודי דנהירש